Köszöntő
Óvodánk 1990-ben alakult, akkor még egy önkormányzati óvoda földszinti helyiségeit béreltük a II. kerületi Bolyai utcában. 2010 májusában az önkormányzat már nem tudta a bérleményt a számunkra biztosítani, így költöznünk kellett.

Jelenleg a II. ker. Guyon Richárd u. 3. sz. alatt található az óvoda. Itt egy vegyes életkorú gyermekcsoportban fogadjuk a Waldorf-pedagógiát választó családok gyermekeit. Óvodánk tágas belső terei megfelelő feltételeket teremtenek az óvodás korú gyermekek neveléséhez.

A mindennapi működést a szülők aktív közreműködése biztosítja. (Hétvégi takarítás, kertrendezés, szerelési munkák, bevásárlás, gazdasági ügyek stb.) Szülői esteket szervezünk havi egy alkalommal, melyek során beszélgetünk az eltelt, megélt időszakról, nevelési helyzetekről, a Waldorf-pedagógiáról, ünnepekről és a elkészítjük a következő hetek munkáját, feladatait.

Legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a gyerekek családias, derűs, barátságos, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben élhessenek és tapasztalhassák azt, hogy „a világ jó”.

Ezért élünk pontos napi, heti, havi és éves ritmusban a gyermekekkel. Az óvodás korú gyermek legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége a szabad játék. Ennek érdekében az óvodában a gyerekek kevés konkrét játékszerrel, inkább eszközökkel (farönkök, kendők, párnák, deszkák, kövek, magok, fajátékok stb.) találkoznak a játék során. Ezzel a fantázia erők növelését, a gyerek belső aktivitását kívánjuk elősegíteni. Fontosnak tartjuk, hogy a felnőtt mintául szolgáló, utánozható tevékenységeket végezzen a gyerekek között, hiszen ahogy a felnőtt él a gyerek környezetében, olyanná válik ő maga is, nem tud még nem utánozni. Minden ezen az úton válik belsővé a számára. A gyermek fejlődését íly módon biztosító környezetben a gyermek „magától” érik meg az iskolára. A túl korai absztrakt, verbális, intellektuális tanítás, fejlesztés gátat szab a testet-lelket építő erők munkájának, ezért nem alkalmazunk külön iskolára felkészítő tevékenységeket.

Az óvodában gabonaételeket adunk tízóraira a gyerekeknek, a főzésük helyben történik.

Az érdeklődő szülőknek beszélgetés-sorozatot szervezünk minden évben, melyek során a Waldorf-pedagógiáról, az óvoda életéről beszélgetünk.